Bröd och mer bröd

Idag var första dagen i skolan efter en veckas påskledighet. Jag var otroligt trött idag och är det fortfarande. Vet inte om det beror på att jag somnade sent eller om det är något annat. Jag har tidigare haft en del sömnstörningar men de har försvunnit nu vilket är otroligt skönt. Nu får jag skylla mig själv när jag inte går och lägger mig i tid.

Idag har jag läst en bok som heter Ideologin och pengarna bakom kostråden av Per Wikholm och Lars-Erik Litsfeldt. Den handlar om varför vi har de kostråd, i Sverige, rekommenderas och på vilka grunder. Eller ska jag säga ickegrunder? Det är skrattretande och ganska underhållande att läsa om hur hela Sverige, och även många andra länder som till exempel USA, baserar sina rekommendationer på antaganden och lobbying från bl.a. brödinstitutet. Ju mer man sätter sig in i livsmedelsverkets rekommendationer desto mer skrattretande är det att veta hur lite forskning och evidens som ligger bakom deras råd. Jag tycker att alla bör läsa denna bok. Den är verkligen en tankeställare oavsett om du äter LCHF eller inte. Man har länge rekommenderat 6-8 skivor bröd om dagen som basföda och under 70-talet hade man stora kampanjer om detta för att upplysa befolkningen om hur viktigt det var med bröd.

På tal om bröd så har jag har nu bakat GI-brödet till mina pojkar som jag skrev om. Det fick godkänt av Martin och Vincent har inte hunnit testa ännu. Jag tänker försöka börja baka så mycket eget bröd som möjligt nu för att slippa behöva leta efter bra alternativ i hyllorna. Jag har aldrig hittat något bröd som känns både gott och hälsosamt. Måste dock prova att göra några olika så att de inte tröttnar. Receptet hittar ni här http://charlotteperrelli.chic.se/gi-matbrod/.

Till mig så gjorde jag en plåt med frökex som jag hittade här http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=153. Jag har bara smakat en liten bit och det var väldigt gott. Ska bli härligt att äta till frukosten imorgon.

Imorgon har jag fått lov att studera hemma. Jag kommer med andra ord ägna hela dagen om att börja skriva mitt arbete om LCHF. Det känns lite tufft men ska bli roligt. Vi har bara en vecka kvar till inlämning så det blir till att jobba på nu. Roligt att se att många läsare börjar hitta hit! Säg till om ni vill att jag ska skriva om något särskilt eller undrar över något.

Add Comment RegisterKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>